Moj se život dijeli na prije i poslije Njega

Nedavno mi je jedna divna osoba pisala kako bi rado da napišem tekst o svom životu prije Njega. Odlučila sam prihvatiti prijedlog i odmah na početku reći da se moj život zbilja dijeli na prije Njega i poslije Njega. Zapravo se slabo i sjećam života prije Njega jer je bio nekako prazan.

Istina je; zabavljala sam se, studirala, radila, puno izlazila, upoznavala stalno nove ljude i bilo je faza kad sam bila istinski sretna. Ali, nedjeljom ujutro, nakon super izlaska, počela bih osjećati neku prazninu. Bila sam nesretna, negativna i ljubomorna. Ego mi je bio do neba i znala sam raditi gluposti kako bih se bolje osjećala.

Nekad bih gledala romantične filmove, jela čokoladu, ježila se i sanjala o ljubavi kakve sam gledala. S druge strane, nisam željela pristati na neku vezu tek toliko da ne budem sama. A onda sam polako počela uzimati život u svoje ruke, shvatila da sam proživjela svašta i da istinsku sreću možemo naći jedino unutar sebe i u pravim vrijednostima. Počela sam voljeti sebe i sve mi je manje bilo važno odobravanje drugih.

Slažem se da sreću donose i materijalne stvari, hrana, seks i osjećaj da se nekome sviđamo. Ali, ti osjećaji su prolazni kao i te stvari. A kad ljubav pronađemo u sebi i dajemo je drugoj osobi, tu počinje onaj pravi mir.

Prije faze samoće sam pak bila u dugogodišnjoj vezi u koju sam ušla premlada i nisam imala pojma što je ljubav. Bila sam i tad sretna i danas sam zahvalna na tom iskustvu. Sve me to dovelo do Njega. Doslovno. Da bih lakše preboljela prekid, zaposlila sam se u firmi u kojoj je i On radio. Nismo se odmah znali. Vrijeme je napravilo svoje.

Kad sam nakon par godina samoće upoznala Njega, prvi puta sam osjetila slobodu i vezanost istovremeno. Mir. Opuštenost. Smisao. Prvi puta sam osjetila da mogu biti ja i da će me On voljeti u najgorem i najboljem izdanju. Prvi puta sam shvatila da ja Njega volim upravo takvog i nemam ga potrebu mijenjati.

Nismo tražili jedno drugo da se promijeni, a oboje smo se promijenili.

Gleda me na način koji je neopisiv, kao da vidi u meni galaksije, kao da vrijeme ne postoji. Živimo ljubav u kojoj toliko oboje dajemo da i jedno i drugo primamo nevjerojatne količine ljubavi. Neki dan smo sudjelovali u jednoj nagradnoj igri (i na kraju osvojili nagradu) i ja sam rekla kako bi bilo lijepo da osvojimo. On je na to rekao da se slaže, ali da je nama dovoljna nagrada što pravu ljubav i da nam ne treba ništa.

Dan prije mi je prišao jedan dečko i sa suznim očima rekao da mu moji tekstovi olakšavaju prekid veze i da sam mu jedan dan okrenula iz depresije u pozitivu. On je meni uljepšao taj dan. U tim trenucima shvatim da dijeljenje naše ljubavi sa svijetom čini razliku. Kako može biti bolje od toga?

Želimo svima ovakvu ljubav jer je to ljubav kakvu svi zaslužuju, uz koju su svi izazovi lakši i koja je simbol za podršku, razumijevanje i iskrenost. Živimo je godinama i vjerujemo da ćemo vječno.

Za dozu naše ljubavi, motivacije i svakodnevnog života, pridruži nam se novootvorenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/marijaiadrian/

2 misli o “Moj se život dijeli na prije i poslije Njega

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s