Još uvijek sam zaljubljena kao prvog dana

Iako smo u vezi već stvarno dugo, još uvijek sam zaljubljena u Njega kao na početku. Volim ga svim svojim bićem; volim ga onako poznatog, volim našu rutinu, ali sam i zaljubljena. Osjećam leptiriće i sva se ježim kad me iznenadi zagrljajem s leđa. Srce mi zadrhti, a u glavi mi se zavrti skoro svaki put kad me dotakne. Toplina mi prožima cijelo tijelo kad se gledamo duboko u oči i osjećam bezbroj predivnih emocija dok nam se ruke isprepliću. Kad ga vidim nakon nekoliko dana, moj svijet kao da stane. To sve osjećam jer ga ne uzimam zdravo za gotovo. To osjećam kad živim u trenutku i kad sam svjesna svega što se događa.

Obzirom da se nas dvoje puno ljubimo, grlimo i mazimo, ne osjećam uvijek sve navedeno. Nekad osjećam dobro poznatu ljubav i sigurnost. Osjećam kao da se znamo cijeli život, ali često osjećam i kao da smo se tek upoznali.

Ponekad ga gledam dok je u nekom poslu i osvijestim taj trenutak. Promislim u sebi: „Wow, kako je zgodan, kakvog frajera imam. Da nismo zajedno i da ga vidim na ulici, štrecnulo bi me nešto.“ Ponekad, dok se smijemo, osvijestim kako ima predivan osmijeh i rupice od smijanja. Dok stavlja sat na ruku i „suče“ rukave, razmišljam kako ima seksi tijelo. Kad me gleda s puno ljubavi, razmišljam kako ima najljepše plave oči na svijetu. Kad stavi parfem prije odlaska i dođe me poljubiti, pomislim kako savršeno miriši po parfemu, ali i po sebi. Kad stavi vosak na kosu koji sad rijetko stavlja, taj miris me vrati u prošlost kad smo se upoznali i izlazili zajedno. Kad se ujutro probudim, prvo pomislim na Njega. Kad me navečer miluje po nogama dok gledamo seriju, razmišljam kako ima nježne ruke, a opet ruke koje me čuvaju. Dok je na poslu, uhvatim se kako gledam naše slike i razmišljam koliko smo sretni. Kad smo kratko vrijeme odvojeni, ne mogu dočekati da ga vidim. Kad čujem pjesmu „The Way You Look Tonight“, sjetim se svakog puta kad ju On pusti, primi me za ruku i plešemo u dnevnoj sobi.

Kad si spremam tjesteninu s tunom, razvuče mi se osmijeh jer znam da On nikako ne voli ribu. Kad ostavim zgužvanu krpu pored sudopera, razvuče mi se osmijeh jer znam da bi ju On sad složio i zezao me zbog toga. Kad iziđem bosa na balkon, razvuče mi se osmijeh jer ga vidim kako mi donosi papuče i govori da se moram čuvati. Kad obučem neku haljinu u kojoj nisam zadovoljna kako izgledam, razvuče mi se osmijeh i postanem zadovoljna jer znam da sam Njemu prekrasna.

Sve ove sitnice su izrazito važne za zaljubljenost. Važno je osvijestiti ih. Opće je poznato da u životu raste ono na što se fokusiramo, a ja odabirem fokusirati se na njega i našu ljubav. I kad povremeno zapadnemo u našu sigurnu ljubav, oboje osvijestimo koliko smo sretni što se imamo i koliko svaki dan trebamo biti zahvalni jedno na drugom. Oboje činimo sitnice jedno za drugo i tako održavamo zaljubljenost s početka.

Vjerujem da zaljubljenost prođe kad joj to dopustimo. Kad zapadnemo u rutinu svakodnevnih obaveza, posla, djece i kad mislimo da nemamo vremena podsjetiti se na zaljubljenost i strast. Slažem se djelomično da se zaljubljenost pretvori u ljubav, ali može se i zadržati. Ako se putem i izgubi, može se vratiti, a znam i puno parova koji su to uspjeli.

Vjerujem da ima ljudi koji se s ovim slažu i ne slažu, kao što je sa svim u životu. Na kraju krajeva, nije ni bitno što je točno. Svatko ima svoju istinu i svoje mišljenje. Svatko vidi zaljubljenost i ljubav na drugi način. Neki smatraju da se zaljubljenost pretvori u ljubav, neki smatraju da možeš zadržati zaljubljenost cijeli život, a neki ne vjeruju u ljubav, a možda ni u zaljubljenost. U što god da vjeruješ, nadam se samo da te usrećuje i da te tvoj On usrećuje najviše na svijetu, kao što On mene… 🙂

DSC_0358

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s